1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Fierastraie debitat metal cu disc

Debitor metal cu disc se numeste o unealta sau masina-unealta prevazuta cu disc de otel sau cu disc abraziv pusă in miscare manual sau pe cale mecanică si folosita pentru taiatul unor materiale din metal.

Proma Machinery SRL va pune la dispozitie:

Debitor metal cu disc pentru debitat otel – aluminiu

Un fierastrau circular metal este fabricat cu scopul pentru a debita metal, utilizand un disc cu dinti, care transfera caldura degajata la debitare catre spanul creat, permitand astfel ca atat discul cat si materialul sa ramana la temperaturi relativ scazute. In contrast, un debitor metal cu disc abraziv. care practic debiteaza prin rectificare, genereaza o canitate mare de caldura care se degaja atat asupra discului cat si in materialului debitat, conducand la o frictiune si mai mare a discului, precum si a unui consum de energie sporit. Un circular metal pentru debitat si retezat cu disc este utilizat in industria prelucrarii metalului, la operatiunile de debitare a diferitelor profile si tevi.

Un astfel de fierastrau circular metal de debitat si retezat este ideal pentru debitarea rapida a diferitelor materiale. Greutatea unui debitor metal este redusa, fiind ideal in utilizarea pe santiere si la montaje. Un circular metal are o durata lunga de functionare datorita angrenajului dintat spiralat ce functioneaza in carcasa de aluminiu.

Tot in acesasta categorie se regasesc si variantele complexe de debitor metal, dotate cu CNC si proiectate pentru productii de serie. Un fierastrau circular metal cu disc HSS iese în evidenţă datorită durităţii excelente a discului şi rezistenţei mari la ruptură şi la oboseală a materialului. Acest circular metal utilizeaza pentru debtiare discuri din oţeluri rapide înalt aliate (HSS) sau discuri tungsten cu varfuri de carbid. Un debitor metal este echipat cu motor electric cu reductor pentru a reduce viteza de rotatie a discului, mentinand un cuplu constant si permite discului de tip HSS sau tungsten sa pastreze o rata de avans constanta cu un grad mare de indepartare a materialului per dinte. Utilizand sisteme de racire, discurile de debitare pot fi racite si lubrifiate pentru a elimina scanteile si pentru a opri decolorarea materialului rezultat in urma debitarii. Tipul discului, dentitia, viteza de debitare si rata de avans sunt parametrii de care trebuiesc luati in considerare in corelatie cu dimensiunile si tipul piesei debitate.

Fierastraiele cu disc pentru metal sunt mai rapide in procesul de debitare decat ferastraiele conventionale cu banda.

Debitor metal cu disc abraziv

Aceste tipuri de debitor metal sunt disponibile in diferite configuratii, inclusiv cu masa si suport sau de mana. Versiunile cu masa si suport sunt des utilizate pentru debitarea metalului, discul de taiere si motorul fiind montate pe un brat pivotant care la randul sau este fixat pe o placa de baza. Un astfel de circular metal (4) este alimentate de la reteaua electrica si vin dotat cu menghina de strangere a materialului. Versiunile de mana sunt utilizate in special in constructii, pentru debitarea betoanelor, asfaltului si a tevilor din santier.

Discurile abrazive utilizate sunt considerate consumabile cu grad ridicat de uzura. Dimensiunile des utilizate sunt 14 inchi (360 mm) in diametru si 7⁄64 inchi (2.8 mm) grosime sau versiuni mai mari de 410 mm (16 inchi) diametru. Exista variante specializate de disc pentru debitarea otelului normal sau pentru debitarea inoxului.

Un astfel de fierastrau circular metal poate inlocui cu succes solutiile mai scumpe si periculoase precum taierea la cald cu torta cu acetilena.

Debitor metal cu disc freza din carbura

Un circular metal de debitat cu disc freza din carbura este realizat din constructie sudata solida, cu rezistenta mare la vibratii si astfel cu precizie ridicata la debitare. Avansul axului discului de debitare se realizeaza cu ajutorul ghidajlor liniare sau sunt actionate hidraulic, oferind maximum de rigiditate si eliminand jocurile discului.

Fierastrau circular metal cu ghidaje orizontale – acest tip de fierastrau este cel mai frecvent intalnit din categoria circular metal cu disc freza din carbura . Axul discului este actionat de catre un motor cu cutie de viteze si miscarea de avans in material se realizeaza pe orizontal.

Fierastrau circular metal cu ghidaje verticale – la acest tip de fierastrau discul intra vertical in material si este utilizat des pentru taierea la pachet a tevilor sau profilelor pline.

 Circular metal cu ghidaje pentru taierea inclinata – acest tip de fierastrau circular metal cu disc freza din carbura  este utilizat in mod special in debitarea sinelor de tren.